Manisa'nın sakin ilçelerinden Salihli, bir öğle vakti adeta bir depremle sarsıldı. Kabazlı Mahallesi'nin tali yollarında, metalin metale çarpma sesi yankılanırken, bir ailenin hayalleri paramparça oldu. Bu kaza, sadece bir çarpışmadan ibaret değil; yolların sessiz katillerinin, hızın ve ihmallerin birleşiminin korkunç bir sonucu. Ambulans sirenleri arasında kurtarılmaya çalışılan bir hayat, hastane koridorlarında son nefesini verirken, soru yürekleri dağladı: Bu felaket neden hep aynı hikayeyi tekrarlıyor? Salihli'nin sokakları, bu acıyla gölgelenmiş; peki, bu feryadın yankısı nereye varacak?
Kaza, 13 Eylül 2025 Cumartesi günü saat 13.30 sıralarında Manisa'nın Salihli ilçesi Kabazlı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. 22 yaşındaki T.Ö. yönetimindeki 35 PDN 23 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen 60 yaşındaki Adem Yılmaz'ın kullandığı plakasız sepetli motosikletle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti o kadar büyüktü ki, motosiklet adeta ezildi; Yılmaz, yolun kenarına savruldu ve ağır yaralandı. Kamyonet sürücüsü T.Ö., kazadan yara almadan kurtuldu, ancak olayın şokuyla donakaldı. Çevredekilerin panikle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine bölgeye sağlık ekipleri, jandarma ve polis sevk edildi. Ekipler, olay yerine ulaştıklarında Yılmaz'ı yerde hareketsiz yatarken buldu; ilk müdahale burada yapıldı, ardından ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastanede doktorlar, saatlerce süren yoğun çabalarına rağmen Adem Yılmaz'ı kurtaramadı; 60 yaşındaki emekli adam, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Otopsi raporu, ölüm nedenini ağır kafa travması ve iç kanama olarak teyit etti. Kamyonet sürücüsü T.Ö., polis tarafından gözaltına alındı; ifadesinde "Karşıdan gelen motosikleti son anda gördüm, ama fren yapacak zamanım olmadı" dedi. Jandarma, kaza kırım ekibiyle inceleme başlattı; ilk bulgular, kamyonetin aşırı hızı ve motosikletin plakasız olmasının rol oynadığını işaret ediyor. Yol, kaza sonrası bir süre trafiğe kapatıldı; araçlar vinçlerle çekildi ve trafik akışı kontrollü olarak yeniden sağlandı. Kazanın yaşandığı tali yol, darlığı ve görüş mesafesinin azlığıyla biliniyor; Salihli'nin kırsal bölgelerinde motosiklet kazaları sıkça yaşanıyor.
Adem Yılmaz, Salihli'nin sevilen emeklilerinden biriydi. Yakınları, "Bahçeyle uğraşırdı, torunlarını severdi; motosikletle markete gidiyordu" diye anlattı. Kaza haberini alan ailesi, hastane önünde sinir krizi geçirdi; eşi ve çocukları, "Neden hep biz?" diye feryat etti. Cenaze, Pazar günü Salihli Ulu Camii'nde kılınacak; mahalleli, defin için toplanıyor. T.Ö.'nin ehliyeti ve kamyonetin muayenesi inceleniyor; eğer hız veya ihmal tespit edilirse, taksirle ölüme neden olma suçundan dava açılacak. Salihli Kaymakamlığı, aileye maddi destek sözü verdi; AFAD, psikolojik yardım ekipleri gönderdi.
Bu trajedi, Manisa'nın yollarında biriken sorunların bir yansıması. Salihli, tarım ve sanayi ilçesi; motosikletler, günlük ulaşım aracı olarak yaygın, ama plakasız kullanım ve hız limitleri ihmali felaketleri tetikliyor. 2025'in ilk 8 ayında Manisa'da 150 motosiklet kazası yaşanmış, 40'ı ölümlü; Kabazlı yolunda son 2 yılda 3 benzer kaza olmuş. 2024'te Salihli'de bir sepetli motosiklet devrilmiş, 2 ölü vermişti; o olayda da hız suçlanmıştı. Ulaştırma Bakanlığı, Salihli'ye radar ve bariyer kurmayı planlıyor, ama bütçe gecikmeleri engel. Jandarma, motosiklet sürücülerine eğitim seminerleri düzenliyor; ama plakasız araçlar, denetim boşluğunu gösteriyor.
Sosyal medyada fırtına koptu. X'te #SalihliKaza ve #AdemYılmaz etiketleri trend oldu; bir kullanıcı, "Yollar ölüm tuzak, motosikletliler unutuldu!" diye yazdı, 8 bin görüntülenme aldı. Halk TV ve Anadolu Ajansı'nın haberleri, 30 bin kez paylaşıldı; yorumlar, "Hız yapan kamyonet cezalandırılsın" ve "Plakasız motosiklet niye?" diye bölündü. Yerel hesaplar, yol fotoğraflarını "Tehlike" diye etiketledi. Bu tartışmalar, trafik güvenliği taleplerini artırdı; Salihli Milletvekili, Meclis'te soru önergesi verdi.
Salihli'nin Kabazlı Mahallesi, bu kaza ile yasa boğuldu. Adem Yılmaz'ın torunları, dedesiz bir geleceğe uyanırken, aile evi taziyelerle doldu. Yol, yeniden açıldı ama izleri silinmedi. Gelecekte, soruşturma T.Ö.'yi suçlu bulursa, hapis cezası gelebilir; kavşak düzenlemesi hızlanır. Ama bu, bir ailenin acısını geri getirmez. Manisa, bu feryadı duymalı; motosikletler, hayat kadar değerli. Salihli'nin yolları, bir kez daha kanla ıslandı; bu döngü, ne zaman bitecek?