Hatay, 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasar alan illerin başında geliyor. Deprem sonrası bölgede yaşanan en büyük sorunlardan biri, devlet hastanelerinde kritik branşlarda uzman doktor eksikliği. Özellikle Samandağ, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde bu eksiklik, hastaların sağlık hizmetlerine erişimini ciddi şekilde etkiliyor. Hastalar, ulaşım sorunları nedeniyle 30 kilometre uzaktaki eğitim ve araştırma hastanesine gitmek zorunda kalıyor.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Samandağ’daki eksik branşlardaki doktorlar sadece geçici görevlendirmelerle geliyor. Mecburi hizmetleri bitince hemen gidiyorlar. Burası hâlâ tozlu ve güvenli olmayan bir ortam. Şehir merkezinde aileleriyle güvenle kalacakları alan yok. Bu nedenle doktorlar mecburi hizmetleri bitince ayrılıyor, bazıları ise alt bölge tayiniyle gitmeyi tercih ediyor. Hatay’ı özellikli bölge ilan etmedikçe bu kriz çözülemez” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası Hatay’da sağlık hizmetlerinin aksamaması için acil çözümler üretilmesi gerekiyor. Uzman doktorların kalıcı olarak görev yapabilmesi için güvenli barınma alanlarının sağlanması ve bölgenin özellikli ilan edilmesi, krizin çözümünde kritik adımlar olarak öne çıkıyor. Ayrıca, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için ulaşım altyapısının güçlendirilmesi de büyük önem taşıyor.

Gebze Apartman Çöküşünde Metro İhmali Skandalı
Gebze Apartman Çöküşünde Metro İhmali Skandalı
İçeriği Görüntüle

Hatay’da deprem sonrası yaşanan doktor eksikliği, bölgede sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu krizin aşılabilmesi için yetkililerin acil ve etkili adımlar atması bekleniyor. Aksi takdirde, bölgede yaşayanların sağlık hizmetlerine erişimi daha da zorlaşacak ve deprem sonrası iyileşme süreci uzayacaktır.