Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki o ateşli derbi maçları her zaman futbolun en çılgın anlarını barındırır, değil mi? Özellikle Kadıköy'de oynanan bu karşılaşmalar, sadece sahadaki mücadeleyle değil, tribünlerin coşkusu ve bazen de trajik olaylarla hafızalara kazınır. Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında, 1 Aralık 2025'te gerçekleşen bu efsanevi rekabette, sarı-kırmızılılar bir kez daha gündemin zirvesine oturdu. Ama bu sefer zaferin tadı, genç bir futbolcunun beklenmedik yaralanmasıyla biraz gölgelendi. Leroy Sane'nin muhteşem golüyle öne geçen Galatasaray'da, Kazımcan Karataş'ın yaşadığı o korkunç an, tüm sporseverleri ayağa kaldırdı. Tribünden sahaya fırlatılan yabancı bir cisim, 22 yaşındaki sol bekin gözünün hemen altını hedef aldı ve maçın akışını bile değiştiren bir drama dönüştü. Bu olay, sadece bir derbi skandalı değil, aynı zamanda saha kenarındaki güvenlik tartışmalarını yeniden alevlendiren bir uyarı niteliğinde.
Maçın başından itibaren tempo inanılmazdı. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde, Chobani Stadyumu'nda toplanan binlerce taraftar, her pozisyonda stadı inletiyordu. Galatasaray, rakip yarı alanın ortasında topu kapmayı başaran Leroy Sane ile farkı açmak için harekete geçti. Alman yıldız, rakiplerinden ustalıkla sıyrıldı ve kaleye sert bir vuruş yaptı. Top, Fenerbahçeli savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde'ye çarparak kaleci Ederson'u yanılttı ve ağlarla buluştu. 27. dakika gösteriyordu saatler; skor 1-0'a gelmişti ve sarı-kırmızılılar, o ikonik gol sevincini tribünlere taşımak için koştu. Takım arkadaşları arasında en coşkulu olanlardan biri de Kazımcan Karataş'tı. Genç sol bek, taraftarlarının bulunduğu bölüme doğru yöneldi, ellerini havaya kaldırdı ve o anın büyüsüne kapıldı. Ancak tam bu sırada, tribünlerden sahaya doğru bir yabancı madde fırlatıldı. Cisim, Karataş'ın yüzüne isabet etti ve onu anında yere serdi. Gözünün hemen altından yaralanan futbolcu, acı içinde kıvranarak sahanın zeminine yığıldı. Saha kenarından gelen çığlıklar, maçı bir anda durma noktasına getirdi.
Olayın yaşandığı anda, stadyumdaki atmosfer bir anda buz kesti. Kazımcan Karataş, yerden kalkamadı bile; yüzü kanlar içinde kalmıştı ve etrafındaki takım arkadaşları panikle etrafını sardı. Sağlık ekibi hemen sahaya daldı, ilk müdahaleyi yapmak için seferber oldu. Gözünün altına acil bandaj uygulandı, çünkü yara derin ve hassastı. 22 yaşındaki yeteneğin yüz ifadesi, acının ne kadar şiddetli olduğunu ele veriyordu. Yine de pes etmedi; bandajı sarılı halde ayağa kalktı ve maça geri döndü. Bu direnç, taraftarlar arasında hayranlık uyandırdı. Kim bilir, belki de o bandajlı haliyle Karataş, derbinin en unutulmaz figürlerinden biri haline geldi. Maçın geri kalanında, sol bek pozisyonunda görevine devam etti, her top kapmada ekstra bir hırs gösterdi. Ama futbolun cilvesi işte, mutluluklar kısa sürer. Uzatma dakikalarında, bu sefer Fenerbahçeli Lucas Torreira ile yaşadığı bir çarpışma, her şeyi altüst etti. İki oyuncu, mücadele ederken çarpıştı ve Karataş bir kez daha yere yattı. Bu sefer kalkışı zor oldu; maçın son düdüğü çalmadan önce kenara alınmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılıların galibiyeti, bu talihsiz anlarla lekelenmiş gibiydi.
Bu yaralanma olayı, derbi tarihine kara bir leke olarak geçti. Tribünden atılan yabancı maddeler, yıllardır Süper Lig'in en büyük sorunlarından biri. Hatırlarsanız, benzer skandallar daha önce de yaşanmıştı; oyuncular sahada tehdit altında hissediyordu. Kazımcan Karataş'ın durumunda, cismin ne olduğu tam olarak açıklanmadı ama etkisi yıkıcıydı. Göz altındaki yara, sadece fiziksel bir hasar değil, mental bir darbe de vurdu muhtemelen. Genç futbolcu, sezonun bu kritik maçında hem gol sevincini yaşadı hem de acısını çekti. Takım arkadaşları, sonradan soyunma odasında ona destek oldu; Leroy Sane bile, golünün kahramanlığını bir kenara bırakıp Karataş'ı teselli etti. Maç sonrası açıklamalarda, Galatasaray cephesi sessiz kaldı ama içten içe öfke hakimdi. Fenerbahçe yönetimi ise, olayı kınadı ve soruşturma talep etti. Ancak asıl soru şu: Bu tür olaylar ne zaman bitecek? Saha güvenliği, tribün kültürü ve taraftar psikolojisi, bir derbi için yeterli mi?
Kazımcan Karataş'ın hikayesi, sadece bir yaralanmayla sınırlı değil; o, yükselen bir yıldızın portresi. 22 yaşında, sol bek olarak Galatasaray'ın geleceğini sırtlayan isimlerden. Bu sezon, ligde düzenli forma şansı buldu ve performansı dikkat çekici. Derbideki bu gol, onun için dönüm noktası olabilirdi ama kader başka türlü yazdı. Bandajla devam etmesi, profesyonelliğin timsali gibiydi. Uzatmalardaki Torreira çarpışması ise, fiziksel temasın ne kadar riskli olduğunu bir kez daha gösterdi. İki oyuncu da faul yapmamıştı ama futbolun doğası bu; anlık bir temas, kariyeri etkileyebiliyor. Karataş, maç sonrası hastaneye kaldırıldı ve durumunun stabil olduğu açıklandı. Göz altındaki yara, birkaç dikişle kapatıldı ama izi kalacak mı? Zaman gösterecek. Bu olay, genç futbolculara da ders olsun: Sevincini yaşa ama dikkatli ol.
Derbi sonrası sosyal medya da karıştı. Taraftarlar, #KazımcanKarataş etiketiyle paylaşımlar yaptı; kimisi onu kahraman ilan etti, kimisi tribünleri suçladı. Galatasaray camiası, oyuncusunun arkasında durdu ve "Bizim evlatlarımız güvende olmalı" mesajları yağdı. Fenerbahçe tarafı da, "Şiddete hayır" kampanyalarına katıldı. Bu rekabet, futbolun en güzel yanı ama en tehlikelisi de. Leroy Sane'nin golü, Jayden Oosterwolde'nin bloğu, Ederson'un hatası... Hepsi unutulmazdı ama Karataş'ın bandajlı yüzü, en çarpıcı kare. Maçın 1-0 bitmesiyle Galatasaray, zirveye oynuyor ama bu zaferin bedeli ağır oldu. Gelecek haftalarda, Karataş'ın dönemi merak konusu. Sakatlık mı, yoksa tam gaz devam mı? Sporseverler, nefesini tutmuş bekliyor.
Sonuç olarak, bu derbi sadece üç puan değildi; duyguların, acının ve direncin hikayesiydi. Kazımcan Karataş, o tribün cisminin kurbanı oldu ama pes etmedi. Gözünün altındaki bandaj, bir savaş madalyası gibi duruyordu. Torreira ile çarpışması, maçı erken bitirdi ama ruhu sahadaydı. Galatasaray'ın Fenerbahçe galibiyeti, sevinç gözyaşlarıyla karıştı. Futbol, böyle sürprizlerle dolu; yarın ne getireceğini kimse bilmez. Ama bir şey kesin: Kazımcan Karataş gibi gençler, bu ligin umudu. Onları korumak, hepimizin görevi. Derbi ateşi sönmedi, sadece yeni bir sayfa açıldı. Belki de Karataş, bir sonraki maçta intikamını alacak. Kim bilir?




