Bolu Atatürk Stadyumu, aylarca süren sessizliğini bir futbol şöleniyle kırdı. Kırmızı-beyazlı taraftarlar, özlemle bekledikleri evlerine kavuşurken, Boluspor sahada adeta bir destan yazdı. Bu galibiyet, sadece üç puan değil; bir şehrin yeniden uyanışı, bir takımın dirilişi ve bir camianın umutlarının alevlenmesi. Manisa FK karşısında sergilenen oyun, Boluspor’un şampiyonluk yarışında iddialı bir aktör olacağının sinyali. Peki, bu tarihi gecenin ardında neler yatıyor ve Boluspor’un yolu nereye uzanıyor?
13 Eylül 2025’te, TFF 1. Lig’in 5. haftasında Boluspor, yenilenen Bolu Atatürk Stadyumu’nda Manisa FK’yi 2-0 mağlup ederek taraftarlarına çifte bayram yaşattı. Şubat 2025’te fiziki altyapı sorunları nedeniyle kapatılan stadyum, aylar süren tadilatın ardından kapılarını açtı; Boluspor, bu özel atmosferde sahaya çıkan ilk takım olarak tarih yazdı. Maçın 32. dakikasında Mario Balbudia’nın klas bir vuruşuyla öne geçen kırmızı-beyazlılar, 85. dakikada Florent Hasani’nin golüyle skoru perçinledi. Boluspor, 90 dakika boyunca topa %58 sahip olarak oyunu domine etti; Manisa FK’ya sadece 3 isabetli şut şansı verdi. Teknik direktör Fırat Gül’ün 4-2-3-1 dizilişi, rakibi boğarken, Balbudia’nın yaratıcılığı ve Hasani’nin bitiriciliği galibiyeti getirdi.
Bolu Atatürk Stadyumu, 8.500 seyirci kapasitesiyle doldu; taraftarlar, “Yarenler geri döndü!” pankartlarıyla takımı ateşledi. Maç öncesi stadyumun açılışı için tören düzenlendi; Bolu Valisi, “Bu stat, şehrimizin kalbi” dedi. Boluspor’un ilk 11’i, İsmail Çipe, Oğuz Kağan Güçtekin, Veli Çetin, Jefferson, Furkan Demir, Mario Balbudia, Florent Hasani gibi isimlerden oluştu; Manisa FK ise savunmada zorlandı. Balbudia, 32’de ceza sahası dışından attığı golle kaleci Erhan Erentürk’ü avladı; Hasani, 85’te kontratakta skoru 2-0 yaptı. Manisa FK’nın teknik direktörü Levent Eriş, “Boluspor hak etti, biz uyuduk” diye itiraf etti. Maç sonu Boluspor’un galibiyet pozu, sosyal medyada viral oldu; taraftarlar, stadyumun yeni çimlerini “kutsal zemin” diye niteledi.
Bu zafer, Boluspor’un puanını 10’a yükseltti; 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle üst sıralara tırmandılar. Manisa FK ise 5 puanda kalarak düşüşe geçti. Ligin 5. haftasında Boluspor, 3 gol atıp kalesinde gol görmedi; bu, savunma disiplinini gösteriyor. Geçmişte, Boluspor’un 2018-19 sezonunda evinde oynadığı maçlarda 10 maçlık yenilmezlik serisi vardı; bu galibiyet, o ruhu hatırlattı. Manisa FK, deplasmanda formsuz; son 3 maçta sadece 1 puan aldı. Boluspor’un taraftar grubu Yarenler, maç sonrası “Şampiyonluk istiyoruz” tezahüratıyla stadı inletti; bu, 1980’lerden beri süper lige hasret Bolu’nun özlemini yansıtıyor.
Sosyal medyada coşku patladı. X’te #BolusporGeriDöndü ve #Bolu2Manisa0 etiketleri trend oldu; bir kullanıcı, “Stadyum açıldı, Boluspor uçtu!” diye yazdı, 7 bin görüntülenme aldı. Halk TV’nin haberi, 20 bin kez paylaşıldı; yorumlar, “Balbudia kralsın!” ve “Manisa’ya ders verdik” diye doldu. Manisa FK taraftarları ise, “Bu oyunla küme düşeriz” diye yakındı. Bu galibiyet, Boluspor’un moralini yükseltti; stadyumun açılışı, şehri kenetledi. Ligin 6. haftasında Boluspor, Hatayspor deplasmanına gidecek; Manisa FK, Esenler Erokspor’u konuk edecek. Hatayspor, 12 puanla lider; Boluspor’un bu sınavı, şampiyonluk iddiasını test edecek.
Gelecekte, Boluspor’un bu ivmesi devam ederse, play-off hattına yerleşir; Balbudia ve Hasani’nin formu, Süper Lig biletini getirebilir. Ancak, deplasman performansı kritik; Hatayspor maçı, gerçek bir sınav. Manisa FK, toparlanmazsa küme düşme korkusu yaşar. Bolu Atatürk Stadyumu’nun dönüşü, sadece bir maç değil; bir şehrin uyanışı. Boluspor’un kırmızı-beyaz ateşi, ligi kasıp kavuracak mı? Yarenler, bu sorunun cevabını sahada yazıyor!