EuroLeague’in 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Basketbol Gelişim Merkezi’nde eski hocası Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos AKTOR’u konuk etti. Nefes kesen karşılaşmada Panathinaikos, güçlü kadrosuyla 95-81’lik skorla galip gelerek önemli bir deplasman zaferi elde etti.
İlk çeyreğin başında iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu ve 5. dakikaya 12-12 eşitlikle gelindi. Anadolu Efes, Larkin’in üçlüğüyle mola dönüşü skoru öne taşırken, Panathinaikos 5-0’lık seriyle 19-18 üstünlüğü yakaladı ve ilk periyodu 22-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Cedi Osman’ın etkili performansıyla Yunan temsilcisi farkı 7 sayıya çıkardı (30-23). Anadolu Efes, Weiler-Babb ve Larkin ile skordan kopmasa da devreye 43-42 Panathinaikos üstünlüğüyle girildi.
İkinci yarının başında Anadolu Efes Larkin’in sayısıyla öne geçti fakat Panathinaikos üst üste üçlüklerle karşılık verip farkı yeniden açtı. Sloukas ve Hernangomez’in katkısıyla üçüncü çeyrekte çift haneli farka ulaşıldı ve bu bölümü Yunan ekibi 69-52 önde bitirdi. Panathinaikos, dördüncü periyodun başında farkı 20 sayıya kadar taşırken, Efes’in 9-0’lık serisi farkı kapatmaya yetmedi; Panathinaikos son dakikalara oyunun kontrolünü bırakmadan galibiyete uzandı.
Anadolu Efes’te Shane Larkin 18, Dozier 15, Loyd 13, Weiler-Babb 5, Cordinier 5, Ercan Osmani 4, Papagiannis 4, Beaubois 3, Smits 7, Swider 3 ve Jones 4 sayıyla mücadele etti. Panathinaikos’ta ise Cedi Osman sahanın yıldızı olarak 29 sayı üretti; Ömer Faruk Yurtseven 15, Grant 11, Holmes 10, Hernangomez 9, Sloukas 7, Shorts 7, Nunn 4 ve Kalaitzakis 3 sayıyla skora katkı verdi.
Böylece Panathinaikos, Ergin Ataman yönetiminde EuroLeague’de kritik bir deplasman galibiyetine imza atarken, Anadolu Efes yaşadığı bu mağlubiyetle taraftarını üzdü. Özellikle Cedi Osman’ın etkili oyunu gecenin öne çıkan detayı oldu.
            
            
                            
                            
                            



